The letter comments the article by Skodje et al(doi 10.1053/j.gastro.2017.10.040) reporting a double-blind placebo-controlled food challenge aimed at establishing whether gluten or fructan, a component of fermentable oligo-, di-, monosaccharides and polyols, evokes gastrointestinal (GI) symptoms in subjects with self-reported nonceliac gluten/wheat sensitivity.

More Than One Culprit for Nonceliac Gluten/Wheat Sensitivity

Caio, Giacomo
;
De Giorgio, Roberto
2018

Abstract

The letter comments the article by Skodje et al(doi 10.1053/j.gastro.2017.10.040) reporting a double-blind placebo-controlled food challenge aimed at establishing whether gluten or fructan, a component of fermentable oligo-, di-, monosaccharides and polyols, evokes gastrointestinal (GI) symptoms in subjects with self-reported nonceliac gluten/wheat sensitivity.
2018
Volta, Umberto; Caio, Giacomo; De Giorgio, Roberto
File in questo prodotto:
File Dimensione Formato  
2018.letter.more than a culprit for nonceliac.pdf

accesso aperto

Tipologia: Full text (versione editoriale)
Licenza: PUBBLICO - Pubblico con Copyright
Dimensione 129.53 kB
Formato Adobe PDF
129.53 kB Adobe PDF Visualizza/Apri

I documenti in SFERA sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11392/2400039
Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? 3
  • Scopus 4
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? 3
social impact