We evaluated the effect of isolated soy protein (ISP) on the lipid profile of postmenopausal women. We conclude that diet supplementation with 60 g ISP is slightly better than caseinate in favorably modifying the lipoprotein metabolism of postmenopausal women.

Effects of soy on lipoproteins in postmenopausal women: a double blind multicentre, placebo-controlled trial.

VIGNA, Giovanni Battista;PANSINI, Francesco Saverio;BONACCORSI, Gloria;MOLLICA, Gioacchino;FELLIN, Renato
1997

Abstract

We evaluated the effect of isolated soy protein (ISP) on the lipid profile of postmenopausal women. We conclude that diet supplementation with 60 g ISP is slightly better than caseinate in favorably modifying the lipoprotein metabolism of postmenopausal women.
Vigna, Giovanni Battista; Pansini, Francesco Saverio; Bonaccorsi, Gloria; Albertazzi, P; Doneg, P; Zanotti, L; Negri, C; Mollica, Gioacchino; Fellin, Renato
File in questo prodotto:
Non ci sono file associati a questo prodotto.

I documenti in IRIS sono protetti da copyright e tutti i diritti sono riservati, salvo diversa indicazione.

Utilizza questo identificativo per citare o creare un link a questo documento: https://hdl.handle.net/11392/1196992
 Attenzione

Attenzione! I dati visualizzati non sono stati sottoposti a validazione da parte dell'ateneo

Citazioni
  • ???jsp.display-item.citation.pmc??? ND
  • Scopus ND
  • ???jsp.display-item.citation.isi??? 0
social impact